Over ons

Over jachthaven Atlantica

Historie
Jachthaven Atlantica is aangelegd in 1991 door de heer S. Bakker en mevrouw A.G. Bakker-Nanninga (voormalig binnenvaartschippers). Wat voormalig gors was, is uitgegraven en er zijn dammen in het water gelegd. Zo ontstond de huidige havenkom. Daar werden palen geslagen en 4 drijvende steigers van Havenhout aangelegd met ca 220 ligplaatsen. Op de kant een toiletgebouw, een botenhelling met ingebouwde trailerhelling en een afspuitplaats. In januari 1992 kon de jachthaven voor het eerst in gebruik worden genomen.

Jachthaven atlantica bouw

Ontwikkeling door de jaren.
Na een tijdje kwamen er steeds meer boten en kwam de haven aardig vol. Voor winterstalling werd de eerste jaren gebruik gemaakt van een mobiele kraan van Van der Velde Watersport. In 1994 is er een 30 tons botenlift aangeschaft wegens toenemende vraag van takelwerkzaamheden. Een bokkenwagen werd in 1997 aangeschaft om de boten gemakkelijker te transporteren. Het eerste vuilwaterstation van het Haringvliet werd door Jachthaven Atlantica aangeschaft in 1999 zodat er ook bilgewater en fecaliënwater kon worden ingeleverd.

Jachthaven atlantica uitbreiding

Hun zoon S.A. Bakker (Alexander) neemt in januari 2003 de haven over. Uitbreiding van ligplaatsen in de bestaande havenkom was in het voorjaar van 2006 een feit. De palen werden geslagen en ook hier werd een nieuwe drijvende steiger aangelegd. Inmiddels zijn er circa 280 ligplaatsen en 20 passantenplaatsen. In 2007 was de vergunning rond voor de bouw van een voorzieningengebouw.

Hierin is een havenkantoor, een watersportwinkel en een toiletvoorziening incl. werkplaats gerealiseerd. Vanaf 2019 hebben wij de mogelijkheid om 10 campers te laten overnachten op het jachthaventerrein.

Luchtfoto jachthaven atlantica
jachthaven atlantica

Atlantica

Jachthaven Atlantica is een full service jachthaven en ligt goed beschut tegen de zuidwester bries of erger en heeft toch een open verbinding met het Haringvliet.

Newsletter